•   Onafhankelijk advies op basis van jouw wensen
  •   Volledige ontzorging en leveren van maatwerk
  •   Kennis en ervaring
  •   Persoonlijke benadering

Afrika

Benieuwd naar mijn ervaringen en verhalen binnen Afrika? Lees/bekijk dan gerust mijn blogs! 

Overzicht van de blogs: 

2013: Marokko 

In 2013 ben ik samen met mijn moeder 10 dagen daar geweest. 8 dagen eerst de Koningssteden bekijken en daarna nog 2 nachten verlenging in Marrakesh.

Bij aankomst in Marrakesh natuurlijk eerst naar het Djemaa-el-Fnaplein. Met al zijn kraampjes een drukte van jewelste van mensen. Helaas hebben ze hier wel nog aapjes met jurkjes aan en slang bezweerders op het plein… Maar ook acrobaten, muzikanten, sprookjesvertellers en heel veel gezonde drankjes.

Het mooiste is het plein als je op een dakterras gaat zitten van een restaurant en zeker tegen de avond. Dan vertrekken alle handelskraampjes en worden ze vervangen voor een heerlijke foodmarkt. 

Iedere kar is weer versierd met lichtjes en uit iedere hoek komen tafels, banken en stoelen. Echt een bijzonder en magisch moment, zeker met een drankje erbij.

Er is genoeg te doen in de oker gekleurde stad Marrakesh, de Koutoubia Moskee, de Saadische graven, weeldige tuinen en Paleis Bahia. Je hoeft je niet te vervelen en als je de attracties even gehad hebt, laat je dan onderdompelen in één van de souks die de stad telt.

Een souk is een markt (overdekt of niet) met rijen kleine winkels met: kleren, sieraden, tassen, groenten, fruit, maar ook vlees, wat niet eigenlijk. Je kan hier heerlijk verdwalen. Ding altijd af, dat zit in de cultuur en ze verwachten dat je dat doet. Zo kun je veel leuke souvenirs inslaan voor weinig geld.

Vanuit Marrakesh vertrokken we naar Casablanca, 1 van de 4 Koningssteden.

Hier is een absolute must om te gaan bekijken, de imposante Hassan II Moskee. Voor een paar euro mag je ook binnen kijken, maar buiten is ook al een hele hoop te zien. Een gedeelte van de moskee is op het water gebouwd, werkelijk een plaatje. Een heel fotogeniek gebouw.

Op naar de kust, naar Rabat. Deze stad is al meer dan 1000 jaar een hoofdstad en je vindt hier veel paleizen en regeringsgebouwen. We hebben het gezellige oude stadcentrum Oudaya bezocht en het mausoleum van Mohammed V.

Onderweg stoppen we bij Volibilis, een Romeinse stad uit de oudheid. Met de Triomfboog, de Basilica, het Capitool en het mozaïek Diana en de Badende Nimfen is ook hier genoeg te zien.

De dag eindigt in Fès, deze stad gaan we de volgende dag verkennen.

Fès is de oudste Marokkaanse koningsstad, je waant je hier echt in de middeleeuwen. In het historische Arabische stadsdeel Fès el Bali loop je door de drukke medina (UNESCO-werelderfgoedlijst) door een doolhof aan straatjes, de poort Bab Boujloud, de 600 jaar oude Koranschool, de Medersa Bou Inania, de belangrijke Karaouïne moskee (de eerste universiteit van Marokko), de indrukwekkende leerlooierij (wat stinkt dat zeg) en de met kleurrijke tegelmozaïeken gedecoreerde fontein van Nejjarini.

Een fijne stad waar je je prima kan vermaken en heerlijk kan eten en drinken op de heetste momenten van de dag.

Vandaag gaat de bus naar Meknès. Moeite waard om te gaan bekijken, in deze oude stad vind je onder meer de Bab Mansour en de stallen en graanschuur die gebouwd zijn in de 17de eeuw in opdracht van sultan Moulay Ismail. Na zijn dood viel de stad al snel in verval en de stad werd bovendien in 1755 getroffen door een hevige aardbeving. Begin 20ste eeuw bliezen de Fransen de stad langzaamaan weer nieuw leven in. Het is mooi bewaard gebleven en geeft een goed beeld van de tijd van Meknes toen het een bloeiende en snelgroeiende stad was.

Geslapen in het stadje Beni Mellal aan de voet van het Midden-Atlasgebergte. Vanaf hier rijden we dwars door de cederwouden van het Midden-Atlasgebergte naar het stuwmeer van El Ouidane en de prachtige watervallen van Ouzoud, schitterende natuur en een heel ander beeld dan de standaardbeelden die je kent van Marokko.

De rit gaat nu terug naar Marrakesh en is het georganiseerde stuk over.

Wij blijven nog 2 nachtjes in Marrakesh en vermaken ons de laatste dag in Essaouira, een leuk en idyllisch stadje aan de westkust van Marokko.

De rit ernaartoe is al leuk, omdat je geiten in de vele Argan bomen ziet zitten en een stop bij een argan fabriek. Hier zie je hoe de vrouwen de noten met de hand pellen en pletten. Echt interessant wat ze er allemaal van maken. En met het geld wat ze hier verdienen kunnen ze zichzelf onderhouden, want het zijn allemaal vrouwen zonder man.

Het stadje zelf is heerlijk rustig, maar met een leuke haven en een grote medina is het hier prima vertoeven voor de dag. Ook krijg je hier je vis zo vanuit de zee op je bord, superlekker!

Dit was onze laatste dag voordat we de dag erna naar huis zouden gaan.

Marokko is een land met prachtige natuur en bijzondere steden. Wel een kleine waarschuwing als je met alleen maar vrouwen bent, pas op en hou je spullen in de gaten. Loop niet met iedereen mee en probeer een situatie in te schatten voordat je ergens aan begint. Hier hebben wij zelf helaas ook mee te maken gehad, dus ik vind dat ik daar wel voor moet waarschuwen. Op het plein in Marrakesh loopt allemaal politie in burger die er voor je zijn, dat is heel fijn en helpt ook echt tegen de criminaliteit. Het plein is natuurlijk zo beroemd dat het er erg druk is en daar maken ze mooi gebruik van. Dit zal op andere beroemde pleinen over de wereld niet anders zijn

Blijf niet in alleen steden, juist de natuur is er prachtig en de mensen heel erg vriendelijk. Daar vind je de parels van Marokko als je het mij vraagt!

Ben jij wel eens in Marokko geweest?

2014: Tunesië

Samen met mijn moeder ben ik in 2014 naar Tunesië geweest. Een rondreis van 8 dagen langs alle hoogtepunten van dit mooie land!

De eerste overnachting is in Hammamet en vanuit daar vertrekken we de dag erop naar de hoofdstad Tunis, ook wel de stad van contrasten genoemd. De stad biedt een combinatie van monumenten, koepels, terrasjes, prachtige tuinen en verborgen schatten. We gaan naar de medina van Tunis en het Bardo-museum, met zijn grootste collectie mozaïeken ter wereld.

Carthago is onze volgende tussenstop. Deze antieke stad was vroeger de hoofdstad van Tunesië maar is tegenwoordig een van de betere voorsteden van Tunis. Allemaal prachtige opgravingen die je een goed beeld schetsen van het leven in die tijd. Vanuit Carthago reizen we door naar het schilderachtige Sidi Bou Said. Dit dorp doet een beetje Grieks aan vanwege het wit met blauw beschilderde houtwerk. Heerlijke stad om doorheen te slenteren… 

De dag erna vertrekken we naar Dougga, om de best bewaarde antieke stad van Tunesië en prachtig gelegen op een plateau, te gaan bewonderen. In de stad woonde ooit zo’n 30.000 mensen. Vermaak werd er gevonden in de tempels, theaters en badhuizen. Dougga staat inmiddels op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Hierna vertrekken we naar de heilige islamitische stad Kairouan voor de overnachting.

Een nieuwe dag waarin we in de ochtend kennis maken met Kairouan, met de door een enorme muur omsloten medina. Binnen deze muur bevinden zich wonderbaarlijke moskeeën en honderden winkeltjes.

Vanuit Kairouan rijden we verder naar Sbeitla, een oude vestingstad in het binnenland van Tunesië. Het is de meest zuidelijk gelegen grote Romeinse stad van Tunesië en erg indrukwekkend. De stad werd ver voor onze jaartelling gesticht en werd na de ineenstorting van alle rijken die hier hebben gezeten, verlaten en opgeslokt door de woestijn. De tempels op het forum behoren tot de best bewaard gebleven tempels ter wereld. Ook zijn er talloze historische kerken en goed bewaard gebleven oudheden. Heel indrukwekkend!

Hierna rijden we naar Tozeur, de belangrijkste stad van de omgeving. We struinen hier door de medina. De stad en zijn omgeving is een echte oase met duizenden dadelpalmen en vele vijgen-, bananen- en granaatappelbomen.

Na een heerlijke nacht in een mooi hotel hebben we een jeepsafari gemaakt naar Chebika en Tamerza, oases in de bergen. Een schitterende rit door het woestijnlandschap van Tunesië en de oase zijn echte plaatjes. Op plekken kom je ineens allemaal groen tegen en water. Heel bizar. Nog kuddes wilden dromedarissen voorbij zien trekken. Echt een indrukwekkende excursie dit. Lekker klimmen en klauteren ook!

Na de jeepsafari reizen we door Chott el Djerid, een enorm uitgedroogd zoutmeer, een prachtig natuurverschijnsel. We rijden vervolgens naar Matmata om daar de komende nacht te overnachten.

We gaan vandaag een wandeling maken door het bergdorp Matmata. Hier vind je de indrukwekkende ondergrondse woningen die ook nu nog vaak bewoond worden. Deze woningen en het omliggende, indrukwekkende desolate landschap zijn terug te zien in de Star Wars films. We huppelen nog even langs de set die gebruikt is voor de stad Tatooine. Hier eten we nog een heerlijke soort loempia, echt een aanrader om te bezoeken als je fan van de films bent!

Hierna trekken we door naar de stad Gabès. Op de kruidenmarkt zien we o.a. kruiden, hennapoeder, diverse etherische oliën en sjisja’s (waterpijpen), alles wordt hier verkocht.

We rijden door naar de stad Sfax voor de overnachting, dit is de op één na grootste stad van het land.

Onze laatste volle dag staat in het teken van de medina en de lokale vismarkt van Sfax. De ommuurde medina treden we binnen via de eeuwenoude hoofdpoort, de Bab Diwan. Het is hier heerlijk rustig van toeristen en daarom vinden we hier nog de echte ambachten en niet zo zeer souvenirs. De medina is opgedeeld in allerlei wijken. Zo is er een juwelenwijk, groentewijk en een stoffenwijk. Leuk om doorheen te lopen en je hebt echt een idee dat je een paar 100 jaar teruggaat in de tijd. Mensen zijn heel vriendelijk en houden van een grapje en een grolletje.

Hierna rijden we naar El Djem, voor een bezichtiging van het oude amfitheater, groter dan het Colosseum in Rome. Het complex is zeer goed bewaard gebleven en behoort tot de grootste Romeinse bouwwerken in Afrika. In het theater konden wel 35.000 toeschouwers plaatsnemen. Het geluid weerkaatst van alle kanten en fluisteren heeft hier geen zin. Schitterend bouwwerk en zeker voor de tijd dat het gebouwd werd.

We eindigen weer in Hammamet voor de laatste overnachting.

Tunesië is een prachtig land, mensen zijn heel aardig en niet opdringerig, ze laten je met rust en dat is wel echt een verademing. Wij hadden zelfs een vrouwelijke gids dus ook als vrouw zit je hier helemaal goed.

Zoveel te zien en te doen in Tunesië. We hebben hier zelfs nog Delta gevlogen over de Sahara, ook weer een fantastische beleving. Ik zelf zou zo weer naar Tunesië reizen…

Wil jij ook naar Tunesië?

Neem contact met mij op en samen met jou maak ik jouw droomreis compleet in dit land van sprookjes (en Star Wars).

2015: Egypte

In 2015 ben ik samen met mijn moeder naar Egypte afgereisd. Hier hebben we een Nijlcruise gemaakt voor een week.

De reis startte in Luxor, wat een mooie stad en hoe gaaf is het om alles wat je altijd op de televisie ziet nu met je eigen ogen te aanschouwen. Ze noemen het ook wel het grootste openluchtmuseum van de wereld...magisch is het!

Van Luxor naar Edfu, de Kom Ombo tempels bezoeken. Langs de Nijl gelegen en een tempel waar het vroeger stikte van de krokodillen. Deze zijn er nog wel maar nu als mummy. Indrukwekkend om de kunsten te zien van de oude Egyptenaren. 

De reis langs de Nijl laat ook zien dat het groen en weelderig is langs de Nijl. Je snapt waarom de Egyptenaren zo afhankelijk zijn van de Nijl. Trouwens niet alleen de mensen, ook de dieren maken er graag gebruik van. Onderweg zie je veel vogels en trekt het bijzondere landschap op een aangenaam tempo voorbij. Dat allemaal terwijl je met je kopje koffie (of iets sterkers) boven op het dek zit in het zonnetje...klinkt als vakantie toch? 

Er is genoeg te beleven ook bij de Aswandam, per felouka (traditionele Griekse zeilboot) naar de Philea Tempel en naar het Lord Kitschner eiland om de prachtige botanische tuinen te bezichtigen.

Bij de Aswandam zijn we met een colonne aan bussen naar Abu Simbel gereden. Heel vroeg in de morgen, want het is een flinke reis ernaartoe. Aangekomen zie je al snel dat het de reis meer dan waard was. Statig en groot torenen de 4 standbeelden van Ramses II boven iedereen uit.

Bedenk dat ze dit alles uit elkaar hebben gehaald en verplaatst hebben in de jaren 60 om het monument te redden van het Nassermeer. Hier waren ze de Aswandam aan het bouwen en het gebied zou volledig onder water komen te staan. Ze hebben het in 4 jaar 65 meter omhoog geplaatst en 200 meter verder weg van het Nassermeer.

Wat een prestatie, dat voel je als je er loopt. Een bezoek aan Abu Simbel is een must als je naar het zuiden van Egypte gaat.

Natuurlijk wordt de Vallei der Koningen en Koninginnen niet overgeslagen. Met een ballonvaart krijg je een schitterend beeld van de vallei. De Tempel van de eerste koningin van Egypte Hatsjepsoet is ook echt een aanrader. Het ernaartoe lopen geeft al een gevoel van ontzag. Dan het beklimmen van de treden omhoog nog niet meegenomen...schitterend!

Zoals je hebt gelezen is er veel te beleven in Egypte en dan is dit nog maar een tipje van de sluier...

Staat Egypte ook nog op jouw lijstje? Neem contact met mij op en ga ik ervoor zorgen dat hij van dat lijstje afgestreept kan worden.

Een (op maat gemaakte) reis naar het land van de oude farao`s door jou eigen persoonlijke reisadviseur...wie wil dat niet?

2016: Zuid-Afrika

In 2016 ging de reus naar Zuid-afrika waarbij ik 3 weken met een groepsreis ben meegeweest. 

Na een vlucht van 11 uur landen we in Johannesburg, vanaf hier rijden we door naar Pretoria om hier een nacht te slapen in een heerlijk hotel. 

De dag daarna krijgen we een rondrit door Pretoria. We zien de voornaamste bezienswaardigheden zoals het Voortrekker Monument, het Paul Kruger House en de parlementsgebouwen met het Nelson Mandela monument.

De eerste dag met alle nieuwe indrukken van Zuid-Afrika… 

Na een goede nacht slapen, gaan we een prachtige natuurtocht maken in de bus langs de Panoramaroute met boordevol prachtige vergezichten. We stoppen onder anderen bij het natuurwonder Blyde River Canyon, één van de grootste canyons ter wereld! We gaan pootjebaden bij de Bourkes Luck Potholes waar 2 rivieren prachtige patronen in de rotsen hebben gevormd en ook gaan we naar God`s Window voor een spectaculair uitzicht. We eindigen deze dag in een stadje dichtbij het Kruger National Park.

Vandaag is het de dag dat we om 04.00 opstaan om naar het Krugerpark te gaan. Warm aangekleed en allemaal laagjes, want de tempratuur loopt hier wel snel op. Iedereen zich goed ingesmeerd met Deet gaan we in de jeeps op pad. Wat een gave ervaring om een safari te maken de hele dag!

We zien een groep olifanten, springbokjes, wrattenzwijntjes, giraffe, buffels, leeuwen, apen, zebra`s, ga zo maar door. Ik werd er wel een beetje emo van…zo gaaf om zo dichtbij deze dieren te mogen komen zonder dat ze aangetast worden in hun leefomgeving. Meer dan een aanrader, een verplicht nummer om te maken een safari.

Een nieuwe dag breekt aan en we rijden vandaag naar het onafhankelijke Swaziland (eSwatini heet het nu). Bij de grens worden we verwelkomd met prachtige dansen en muziek. We rijden door de mooie Ezulwini vallei en stoppen bij een glasfabriek waar we allemaal een mooi souvenir meenemen voor thuis en de laatste stop is bij de Swazi kaars- en kunstnijverheidsmarkt. Nu op naar het hotel.

De dag erop reizen we vanuit Swaziland naar Zululand en overnachten in St. Lucia. Hier gaan we de dag erop naar het Hluhluwe wildreservaat om een 3 uur durende gamedrive te maken. Hier zien we ook olifanten, springbokjes, giraffe, leeuwen, zebra`s en de met uitsterven bedreigde witte neushoorn. Zelf vind ik dit een geweldig park, mooier dan Kruger Park, het is ook één van de oudste wildreservaten van Zuid-Afrika. Eind van de middag maken we een boottocht in de iSimangaliso Wetland Park, Afrika's grootste riviermonding met de grootste populatie van nijlpaarden en krokodillen in Zuid-Afrika.

Door naar Durban, een levendige, subtropische stad aan de Indische Oceaan. 

Hier maken we een korte stadtour langs bijvoorbeeld het stadion Moses Madhida, waar de finale WK Zuid-Afrika was (hier gaan we het verder nooit meer over hebben natuurlijk).

Onze reis vervolgt naar één van de mooiste natuurgebieden van Zuid-Afrika, de ruige Drakensbergen.

Op naar de Sani Pass, met 4x4 terreinwagens gaan we de berg op en via de Sani Pass naar het bergkoninkrijk Lesotho. In Lesotho rijden we een paar kilometer naar een klein dorpje waar we binnen mogen kijken wat te drinken krijgen en zelfgemaakt brood. Dan rijden we weer terug naar de grens waar het hoogstgelegen café ligt van Afrika. Natuurlijk doen we hier eten en drinken, ook om te genieten van het prachtige uitzicht. Om daarna weer naar beneden te rijden.

De dag hierna hebben we een reisdag met meer dan 500 km in de bus, maar wel langs de schitterende kust van de Transkei route naar East London. Je kijkt je ogen uit, na iedere bocht weer een nieuw schilderij. Het was een lange dag in de bus maar helemaal niet erg door de prachtige vergezichten. In de middag nog een township rondleiding gehad, ook heel indrukwekkend om te zien hoe de mensen daar leven…

Vanuit East London op naar Port Elisabeth, onderweg heb ik nog gebungeejumpt op de hoogste spring mogelijkheid ter wereld, wat een beleving dit, 1x maar wel nooit meer…

Onderweg nog naar Ratel Forest Trail geweest met de grootste en oudste boom in Zuid-Afrika, hierna komen we steeds dichtbij de kust via de beroemde tuinroute. Een mooie stop bij de kust waar de golven tegen de kliffen slaan en je een mooie wandeling kan maken langs de kliffen. Hierna op naar een superleuk hotel. Alle kamers lagen in een rondje aan elkaar om het zwembad heen. Echt de stijl die je door heel Zuid-Afrika ziet, kleine hutje (Rondavels) waar ze kamers van hebben gemaakt die van alle gemakken voorzien zijn.

De volgende ochtend weer op tijd vertrekken naar Knysna voor de Whale Watching ochtend. Op een boot opzoek naar walvissen. Mijn boot heeft er 2 gezien, een moeder met een kalfje. Ook hier stromen de tranen je bijna over de wangen….ook omdat die boot zo hard ging. De dag werd afgesloten op een catamaran, heerlijk met eten en drinken. Gezellig onder elkaar, muziekje erbij en een prachtige zonsondergang. Weer een heerlijke dag!

Op naar de volgende bestemming, Oudtshoorn, De dag begint met een tour over een struisvogelboerderij. Hierna rijden we verder naar de Cango grotten, één van de grootste natuurlijke wonderen van de wereld. Het heeft de meest indrukwekkende formatie met stalagmieten en stalactieten dat toegankelijk is voor publiek. Vanaf daar rijden we naar het restaurant Kobus se Gat, waar we genoten van een traditionele braai. Dit restaurant ligt aan het begin van de Swartberg Pass. Die we na de lunch met verschillende jeeps gaan bedwingen. Ook weer spectaculaire vergezichten en echt een beleving op zich!

De volgende dag vertrekken we naar ons eindpunt, Kaapstad. De aankomende dagen zitten we in Kaapstad en zien en proeven we Stellenbosch en Franschhoek, natuurlijk de Tafelberg, Robbeneiland (wat ook heel indrukwekkend is), Kaap de Goede Hoop, Seal Island en de townships. Een mooie indruk van Kaapstad gekregen.

Met een clubje van 4 mensen vertrek we om 3 uur in de nacht om af te reizen naar Gansbaai om met haaien te gaan zwemmen. Super koud zo vroeg in de zee, maar wat een ervaring. Ik moet wel zeggen dat ik ze de boven op de boot beter zag dan in het water zelf. Maar wat een indrukwekkende dieren, zeker van zo dichtbij. Met toch wel knikkende knieën het water in…

Zuid-Afrika is een werkelijk schitterend land, met heerlijk eten en drinken, vriendelijke mensen, spectaculaire natuur en dieren en bovenal een fantastische taal! Wat heb ik daarvan genoten!

Meer dan een aanrader, je kan het met een self drive doen, georganiseerd of met een groepsreis. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Ben jij al eens in Zuid-Afrika geweest?

Wil je meer weten wat ik voor jouw Zuid-Afrika droomreis kan betekenen? Neem contact op, dan kan jij volgend jaar jouw eigen herinneringen maken in dit geweldige land!

2018: Senegal

In 2018 heb ik samen met mijn moeder een mooie rondreis gemaakt van 8 dagen door Senegal en 2 dagen verlening in Saly in een resort.

In de nacht kwamen wij aan in Dakar, de hoofdstad van Senegal. Hier werden wij opgehaald door onze gids en werden naar een complex gebracht met allemaal losse huisjes. Vlak aan zee, maar dat zagen we pas de volgende ochtend. Je hoort het wel in de nacht, maar het was zo donker en trouwens ook zo laat dat je alleen maar wilde slapen.

Na een heerlijk ontbijtje, op de bus in om naar het eiland Ile de Goree te gaan . Door een overtocht met de ferry van ongeveer 30 minuten komen we aan op het mooie eiland. Het heeft gekleurde, koloniale gebouwen en smalle straatjes. Echt een eilandgevoel. Behalve het donkere verleden van het eiland, het is gebruikt als slaveneiland. Vele duizenden slaven werden vanaf hier verscheept naar Noord en Zuid-Amerika. Deze geschiedenis wordt zichtbaar in een gebouw als La Maison des Esclaves, een oud slavenhuis. Heel erg indrukwekkend. Daar word je stil van.

Na het eiland krijgen we een rondleiding door de hoofdstad Dakar. Door het centrum en langs het strand, waar het heel erg opvalt hoeveel mensen (vooral mannen) aan sport doen op het strand. Dat heb je nog nooit gezien! 

Vanaf Dakar vertrekken we naar Saint-Louis, het Venetië van Afrika. Maar onderweg stoppen we eerst nog langs het Lac Rose (Pink Lake). Jarenlang het eindpunt van de Dakar race. Een race die ikzelf al volg zolang als ik mij kan herinneringen. Door het hoge zoutgehalte kan je net als in de Dode Zee ook hierin drijven. Een speciale bacterie en de zon zorgen voor de roze kleur. Natuurlijk even een moment genomen om te dobberen.

Het historische centrum van Saint-Louis staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Markten, bootjes en goede sfeer hangt hier. Mooie gebouwen met een romantisch sfeertje.

De dag erna vertrekken we naar het Djoudj National Park, een waar walhalla voor vogelspotters. Een oase van rust, met een pirogue (houten boot) hebben we een tocht door het park.

Nog meer wildlife zien we de volgende dag in Bandia Reserve. Antilopen, buffels, giraffen en de witte neushoorn lopen hier rond. Ook veel baby’s konden we zien. Baby giraffen, baby struisvogels, zo leuk!

Je kan het niet vergelijken met een safari in Zuid-Afrika, maar mooi en een leuke ervaring is het zeker.

De volgende ochtend maak je met een paard en wagen een uitstap naar het eiland Mar Lodj. Hier bezoek je een authentiek dorp, de bewoners hebben een marktje en er worden spullen verzameld voor de mensen om te geven. Je krijgt een rondleiding door het dorp om te zien hoe deze mensen hier leven.

In de middag maken we een mooie boottocht door het mangrovebos Delta Saloum National Park. Weer een hemels gebied voor vogelspotters.

De dag erna maken wij nog een tocht naar Joal-Fadiouth, een klein dorpje op een eiland dat geheel gebouwd is van schelpen. Alles heeft hier met schelpen te maken en ook een hele hoop loslopende varkens.

Vanaf hier vertrekken we naar Saly. Naar het resort voor de laatste dagen verlenging. Een heerlijk resort aan het strand, vlakbij het stadje en goed gezelschap.

Senegal is een land waar veel meer te doen is dan dat ik in eerste instantie had gedacht. Heel veel wildlife en heftige geschiedenis op het eiland Ile de Goree.

Zeker een aanrader om te bezoeken, wees je natuurlijk bewust van de armoede van de mensen en de manier hoe ze met hun omgeving omgaan. Het is geen Nederland, maar Senegal is het bezoeken meer dan waard!

Wil jij een mooie rondreis maken door Senegal?

Neem contact met mij op, dan maak ik een mooi reisvoorstel voor je voor het bijzondere Senegal!

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken