•   Onafhankelijk advies op basis van jouw wensen
  •   Volledige ontzorging en leveren van maatwerk
  •   Kennis en ervaring
  •   Persoonlijke benadering

Azië 

Benieuwd naar mijn ervaringen en verhalen binnen Azië? Lees/bekijk dan gerust mijn blogs! 

Overzicht van de blogs: 

2011: Turkije 

De eerste vakantie met mijn moeder alleen naar Turkije

We wilde een beetje ontspannen en mooie plekken gaan bezoeken. We hebben toe een heerlijke wellness reis geboekt. Deze reis had een mooie combi met wellness in combinatie met een rondreis. In de meeste hotels zal er wel een lekkere massage of hamam behandeling bij. Prima combi!

We vlogen naar Antalya om daar met de bus te reizen naar Belik voor het eerste hotel direct aan de zee.

De dag erna lekker geshopt in Antalya en tegen het eind van de avond genoten van de wellness in het hotel, een heerlijk lekker verwarmd zwembad en de inbegrepen massage. 

Op naar Manavgat, we bekijken hier een moskee en lopen over een lokale markt, voordat we op de boot stappen voor een heerlijk boottochtje over de rivier. Heerlijk boven op het dek in het zonnetje de rivierkant voorbij zien trekken. De boot legde aan op een klein strandje waar we konden eten en waar wat kraampjes waren met toeristische prulletjes. Een duik in de Middellandse Zee hoorde daar natuurlijk ook bij. De terugreis gebruikt om lekker op de drogen boven op het dek.

Na een heerlijke nacht slapen zijn we met de bus vertrokken naar Perge, een archeologische site van de oude Griekse stad Pamphylië. De stad is vanaf de 8ste eeuw al volledig verlaten, maar wel de best bewaarde stad van de provincie Antalya. Erg interessant en indrukwekkend dat er zolang geleden gelopen werd over de stenen waar wij ook overheen lopen nu.

In de stad vind je een badhuis, markplaats, de stadsmuren, winkeltjes, theater, wachttorens en nog veel meer.

In de avond hier nog een Turkse avond meegemaakt. Met Turkse hapjes, dansen en spullen.

Alles inpakken om met de bus te vertrekken naar Pamukkale. Door het indrukwekkende Taurusgebergte komen we aan bij de kalkterrassen van Pamukkale. Prachtige witte bergen van kalk, heel mooi om te zien. Gelukkig wordt het nu goed beschermd, omdat het door alle toeristen zijn prachtige witte kleur begon te verliezen.

Ook ligt hier de antieke stad Hierapolis, ook heel veel oudheid te vinden en een Necropolis (lees begraafplaats) wat heel indrukwekkend is. De architectuur is erg Grieks en Romeins, dus veel bogen en pilaren. Een goeie klim naar boven om het mooie amfitheater te bezichtigen is wel een must als je hier bent.

Waar Pamukkale ook bekend om staat zijn zijn thermische baden, wat een genot! De lucht moet je voor lief nemen en vergeet je ook meteen als je erin ligt. Je komt helemaal bij en voelt de warmte tot in je botten. Een super aanrader als je in Pamukkale bent!

Na een nacht in Pamukkale vertrekt de bus naar Kemer, voor het laatste wellness hotel van deze reis.

In Kemer bezoeken we nog Mira, waar graftombes uitgehakt zijn uit de bergen al ver voor Christus. Ook hier vind je een amfitheater, minder goed bewaard als in Pamukkale, maar niet minder mooi.

Ook vinden we hier het graf van Sint-Nicolaas, ja onze Sinterklaas komt dus niet uit Spanje, maar uit Turkije. De Spanjaarden hebben zijn botten meegesmokkeld naar Spanje en waarschijnlijk komen wij zo aan het verhaal dat hij uit Spanje komt.

De laatste dag nog lekker door Kemer gelopen en de laatste souvenirs gekocht om daarna weer naar huis te vliegen en te genieten van alle mooie foto`s en herinneringen.

Lijkt het jou wel wat om een combinatie reis te maken door wellness te combineren met een rondreis langs mooie plekjes in Turkije? 

Neem dan contact op met mij en dan maak ik met jouw wensen jouw wellness reis waarheid!

2012: Turkije

Terwijl er in Nederland een heus koudefront over het land raast met tempraturen van -21 vliegen mijn moeder en ik naar het warmere Turkije. We gaan deze keer de regio Cappadocië bezoeken in centraal Turkije.

We landen in Antalya en overnachten daar de eerste nacht. In de ochtend vertrekken wij erg vroeg omdat er vandaag een rit op de planning staat van 600 kilometer. Maar onderweg genoeg stops en rijden door het Taurus gebergte is nooit een straf. Ook hier is het winter en liggen er meters sneeuw. Hoewel het hier echt warmer is dan is Nederland, zo een -6 overdag.

We stoppen bij musea, moskeeën en bij een klooster van de Derwisjen, deze mannen kan je herkennen aan het ronddraaien met 1 hand in de lucht en 1 hand in naar de grond. Ze blijven maar ronddraaien en hierdoor komen ze in hogere sferen.

Na 600 kilometer komen we aan in het hotel waar wij de aankomende 3 nachten zullen verblijven om de regio te gaan verkennen.

De volgende ochtend vertrekken wij om 8.00 naar Göreme open air museum, veel grotwoningen en de mooiste fresco’s zijn hier te bezichtigen. In deze regio is de beeldenstorm langs gekomen, dus vaak zijn de gezichten van Jezus en Maria weggehakt. Bijzonder om te zien hoe ruim 20.000 mensen hier in de hoogtij dagen woonde en slimme manieren vonden om hier te wonen en te leven.

Heel veel gaten in de rosten zijn nestplekken van duiven, de mest van deze vogels gebruiken ze verdunt met water als mest. Ze zullen ze dan ook nooit eten, omdat ze er zo afhankelijk van waren.

Hier kan je echt een hele dag struinen, zoveel te zien en plekken te ontdekken. Dat hebben wij ook gedaan. Omdat wij niet in hoogseizoen waren was het er heerlijk rustig op een grote groep Chinezen na. Hierdoor kan je goed de tijd nemen om alles te bekijken en je onder te dompelen in deze fantastische plek.

De uitzichten op de bergen rondom zijn werkelijk schitterend, dit is echt een plek wat nog lang in mijn geheugen gegrift blijft staan.

De dag erop zijn we naar de andere beroemde vallei waar wij de Kaymakli underground city bezoeken. Onderweg hiernaar toe komen we nog langs de Kameel, veenschoorstenen die door erosie zijn ontstaan door de loop van de jaren. Ook staat hier het dansende paar, bijzonder hoe onze hersens er altijd iets van proberen te maken en proberen te zien in deze veenschoorstenen.

In de ondergrondse stad krijg je een heel goed idee hoe mensen hier leefde in tijden van vrede maart ook in tijden van oorlog. Alles was ondergronds, zelfs de dieren stonden hier, water werd opgevangen in grote luchtbellen die door erosie waren blootgesteld. Echt een bijzondere plek om te bezoeken. Ik had nog nooit zulke briljante manieren gezien om te overleven onder de grond.

Hier bezoeken we ook Zelve archeologische site, deze plek staat vol met veenschoorstenen met een petje erop. Hoe deze bijzondere plekken hier onderstaan door erosie blijft een wonder. Het lijkt wel een groot kabouterdorp met de petjes op de schoorstenen, ontzettend fotogeniek. Zeker met de sneeuw die hier in vallei ligt.

Op de terugweg naar het hotel nog langs een tapijtenwinkel geweest en natuurlijk doen ze die veel vaker aan, maar deze nam ons echt mee in het proces. Zij lieten ons zien hoe ze de zijde oogsten en mocht zelfs helpen bij het maken van een tapijt. Veel vrouwen zitten hier vaak uren te knopen en kunnen zo hun eigen geld verdienen om zo afhankelijker te zijn van hun man of familie.

De volgende dag gaat de reis van 600 kilopmeter weer terug naar Antalya. Hier maken we een stop op een plek die vroeger belangrijk was in de Zijde Route, stamt uit 1229 en hier kwamen veel karavanen langs om hun spullen te verkopen en te overnachten.

De laatste dagen in Antalya vermaken we ons prima in het centrum, bezoeken we Perge, de archeologische site van Aspendos met zijn amfitheater en maken we een boottocht in Manavgat.

Hierna is het alweer tijd om terug te vliegen naar huis. Wat een bijzondere en fantastisch plek Cappadocië. Ik zou het zo weer bezoeken, maar dan zou ik dan wel de ballonvaart willen maken over de Göreme vallei. Die paste dit keer helaas niet in ons budget. Toen de tijd koste hij rond de EUR 250,00 per persoon. Dat wisten wij toen niet en zou ik het meenemen in mijn budget voor deze reis.

Altijd al een magische en bijzonder sfeervolle plek willen bezoeken? Dan kan je Cappadocië hierbij niet overslaan. 3 tot 4 dagen kan je je hier helemaal laten onderdompelen in prachtige plaatjes en boeiende geschiedenis.

Zeker aan te raden in combinatie met een strand verlening aan de heerlijke Turkse kust!

2013: Noord-India

Ik werd dat jaar 30 en vond dat (toen) heel erg.. 

Een grote reis rond mij verjaardag in november moest dat goed maken. Het land werd India, Noord-India om specifiek te zijn. Een land waar spiritualiteit heel hoog staat. Niet dat ik dat per se ben, maar het voelde als een hele overgang van de 20 naar de 30...

Een jaar van tevoren al begonnen met de planning en route ervan. 5 weken in India, waarvan de eerste week vrijwilligerswerk in de slums van Delhi om Engelse les te gaan geven. Fijn om te acclimatiseren en iets terug te kunnen doen. Ik zal proberen kort een beschrijving te geven van de reis die ik gemaakt heb. Met wat hoogtepunten, maar er is nog zoveel meer te vertellen over Noord-India... 

In die week zat ik in een homestay met een Canadese jongen. De vrouw en lerares kookte iedere dag heerlijke gerechten. De ene nog lekkerder dan de andere. 

Het is een hele ervaring geweest die week, lopen over een vuilnisbelt naar het schooltje wat niet meer was als een paar palen en een doek erover. De kinderen die niks hebben, maar zo leergierig zijn. Echt een aanrader om te gaan doen, het zet je weer even op de grond met beide voeten...

Na Delhi begon de rondreis echt, solo 4 weken door Noord-India. Alles met openbaar vervoer, een werkelijk prachtige manier om India door te reizen.  In de steden met de Indiase helikopter, de beroemde en beruchte tuktuk mij door de steden laten crossen om al het moois het te zien.

De stad Agra met de Taj Mahal, het Rode Fort en op 30 km van Agra de verlaten stad Fatehpur Sikri. Naar Jaipur, de roze stad, met het paleis der Winden en het Amber fort.

Vanaf Jaipur naar Bundi, een hippy-achtig stadje wat een lekkere plek is om even bij te komen van alle grote steden.

Uitgerust en wel op naar Udaipur, prachtig gelegen aan 3 meren. Ook wel het Venetië van India genoemd.

De trein in en doorreizen naar Pushkar, één van de heilige steden aan het heilige Pushkarmeer. De enige tempel van Brahma ligt hier. Veel festivals en in de avond mooie taferelen met vuur

Jodhpur here I come! De blauwe stad, een hotelkamer uitkijkend naar het gigantische fort Mehrangarh. De hele stad is omringd door hoge stadsmuren en het ligt aan de woestijn. Vanaf hier worden ook heel veel dromedaristochten georganiseerd.

Een korte stop in Jaisalmer, wat echt een hele gezellige stad is waar ook een hoop te zien is of waar je heerlijk door de straten kan zwerven.

Op naar Bikaner, voor mij een persoonlijke favoriet, maar eerlijk is eerlijk je moet ertegen kunnen...de rattentempel Karni Mata. Een plek waar de inwoners ervan overtuigd zijn dat hun overleden dierbare terugkomen als een rat. Het zijn er honderden, misschien wel meer. Ze verzorgen en voeren de beestjes. Helemaal te gek vond ik het. Neem wel schone sokken mee...

Met de trein terug naar Delhi om daar op het vliegtuig te stappen om te reizen naar Varanasi, de heilige stad van de Hindoes. Aan de machtige Ganges...

Dit is toch wel echt de must see als je naar Noord-India gaat. Wat een beleving, dat is met geen toetsenbord te beschrijven... De kleuren, de geuren, de burning ghats, de mensen echt te veel om op te noemen. De mooiste manier om de stad te bekijken is vanaf een boot over de Ganges.

Laat je verwonderen en verbazen in deze stad!

Sla ook niet de avond rituelen over op de trappen naar de Ganges. Magisch!

Terugvliegen naar Delhi om vanuit daar de trein te pakken naar Amritsar voor de welbekende de Gouden Tempel. Ook pak ik hier een bus naar de grens van India en Pakistan, hier wordt iedere dag bijna een musical gemaakt van het sluiten van de grensovergang tussen de landen. Moet je ook meemaken!

Weer terug naar Delhi om daar nog een paar dagen de stad te verkennen. Ook hier val je van de ene verbazing in de andere en wat een mensen! Je kunt je niet voorstellen hoeveel mensen hier wonen en op straat kunnen zijn.

Na 5 weken rondreizen wordt het tijd om naar huis te gaan en is het helaas voorbij. Noord-India is super intens, maar ik ben er echt van gaan houden en zal het ook iedereen aanbevelen. Ook solo is hier als vrouw prima te reizen, hou je aan de kledingvoorschriften en ga in de avond niet alleen de straat op en je bent net zo veilig als hier...

Wil jij nou jouw eigen avontuur beleven in Noord-India? Solo of met meerdere...ik kan het voor je regelen. Met mijn persoonlijke ervaring weet ik je de mooiste plekjes te wijzen en samen met jouw wensen maken we jouw droomreis waar. Een droomreis die je je altijd zal herinneringen...

Bel of mail mij voor jou persoonlijke reisvoorstel voor India! 

2017: Israël en Jordanië

In 2017 ben ik op groepsreis geweest voor 12 dagen naar Israël en Jordanië.

Na een vlucht van 4.5 uur staat we `s avonds in Tel Aviv in Israël. Op naar het hotel voor een nacht slapen en dan gaat het morgen echt allemaal beginnen.

We starten de dag door kennis te maken met het hippe en moderne Tel Aviv. Naar de historische wijk Sarona waar we voormalige Duitse Tempelierswoningen vinden. Ook gaan we naar Jaffa, een van de oudste havensteden van de wereld. Echt een gezellige plek waar veel bedrijvigheid is door middel van verkopers, muziek en kunstenaars. In de middag rijden we naar de opgravingen van Caesarea, fraai gelegen aan de kust. De middeleeuwse stadsmuren, het aquaduct, het paleis van Herodus en het Romeinse theater zijn goed bewaard gebleven en geeft een mooi beeld van hoe er toen de tijd geleefd werd. Ook hoe over the top er werd geleefd.

Vandaag rijden we naar Jeruzalem, waar we het nieuwe gedeelte van de stad bezoeken. We krijgen een paar uur de tijd om door het monument Yad Vashem te lopen en het museum te bezichtigen. Hier wordt de herinnering aan de holocaust op indrukwekkende wijze levend wordt gehouden. Voor mij een persoonlijk hoogtepunt. Ben altijd al gefascineerd geweest door de 2de Wereld Oorlog en dit heb je echt nog nooit gezien. Het kindermonument is 1 van de meest indrukwekkendste dingen die ik in mijn leven heb gezien in al zijn eenvoud. 

Vanaf deze prachtige plek rijden we door naar de Knesset, het parlementsgebouw met de beroemde 5 meter hoge, zevenarmige kandelaar Menorah.

Na de lunch gaan we naar de Palestijnse stad Bethlehem, gelegen op de Westelijke Jordaanoever. Dit is de plaats waar Jezus van Nazareth volgens bijbel geboren is. We bekijken hier de Geboortekerk, beschouwd als een van de heiligste plaatsen van het christendom. Ondergronds bevindt zich Jezus’ geboorteplaats, aangeduid door een zilveren 14-puntige ster. Na een uur in de rij gestaan te hebben zien we deze plek zelf. Je moet er geduld voor hebben, want de rijen zijn altijd heel erg lang.

De volgende dag rijden we naar de Olijfberg waar je prachtig uitzicht hebt over de Oude Stad van Jeruzalem. De rest van de dag hebben we door de prachtige stad heen gelopen. Wat een geschiedenis in deze stad en wat heeft deze stad allemaal al wel niet gezien heeft. Op veel hoeken staan er nog uitkijkposten en soldaten met flinke geweren, maar de sfeer is niet gespannen. We lopen over de Via Dolorosa (de Kruisweg van Christus) naar de Heilige Grafkerk, waar Christus werd gekruisigd, werd begraven en vervolgens herrees.

Ook lopen we naar de joodse wijk en natuurlijk naar de Klaagmuur. Het is minder groot als dat ik had verwacht, maar wel een hele bijzonder ervaring. De vrouwen worden gescheiden van de mannen. Voor de mannen is er meer ruimte en ziet het er allemaal wat netter uit en die kunnen nog een stuk naar binnen. Hele bijzondere ervaring om mee te maken om je handen op de Klaagmuur te leggen waar zoveel handen overheen zijn gegaan in al die eeuwen dat deze muur hier staat…

Vandaag rijden we naar de bronnen en watervallen van de oase van Ein Gedi, waar je na een flinke wandeling uitkomt bij de mooie waterval. Hierna rijden we naar de op een rots gelegen citadel van Massada. Met een kabelbaan gaan we de berg op en daar heb je een prachtig weids uitzicht over de Dode Zee.

We eindigen de dag in de heilige doopplaats Qasr El Yahud, gelegen aan de Jordaan rivier. Hier zou Jezus gedoopt zijn volgens de bijbel.

Deze dag staat in het teken van het meer van Tiberias, ook wel het meer van Galilea genoemd. Een heerlijke boottocht om de dag mee te beginnen over het meer. We gaan daarna naar het dorpje Kapernaum en zien de resten van het huis van Petrus en de mooie synagoge. Hierna vervolgd onze weg naar het aan de noordoever gelegen Tabgha. Op de berg hier hebben we een prachtig uitzicht over het meer van Tiberias. De schitterende natuur van de Golan Hoogvlakte en het mooie uitzicht op de berg Hermon. Een heerlijke dag rondom het meer van Galilea…

Vandaag passeren de grens naar Jordanië en laten we onze gids achter en krijgen een nieuwe gids en een nieuwe bus. Vanaf de grens rijden we via de prachtige Kings Highway naar Petra en naar de Wadi Rum, wat een fantastische ervaring, de zonsondergang bovenop een berg…de zon in de woestijn zien zakken, met de jeeps over de duinen heen, werkelijk een ervaring die ik nooit meer vergeet….

We eindigen de dag bij de bedoeïenen midden in de woestijn. Lekker eten, je eigen tent en wat een schitterende sterrenhemel…wat een prachtige dag!

De dag is eindelijk aangebroken…we gaan naar Petra! Een wereldberoemde mystieke roze-rode stad die uit de rotsen gehakt is. Aan het einde van de Siq (de nauwe kloof aan het begin van de stad) doemt de prachtige schatkamer op. Voor mij zelfs een beetje emotioneel zo mooi! Het is zo groot en mooi daar, prachtige bouwwerken en wat een gigantische stad moet dat toen geweest zijn. Na de lunch beginnen we met een groepje aan de klim van 1000 treden naar el Khazneh, het klooster, wat een onvergetelijke ervaring, waar ik mezelf vaak ook nog wel ben tegen gekomen, 1000 treden is echt heel erg veel…

Na het diner in het hotel zijn we met een paar terug gelopen naar Petra by Night, een magische ervaring met allemaal kaarsen in een zak en een man met een fluit en gezang…bijzondere avond.

Deze dag is vooral een dag in de bus, maar dat is na zo een heftige dag met heel veel lopen klimmen in Petra helemaal niet erg. Via de schitterende Kings Highway vervolgen we onze weg terug…op naar Amman…

Na een nacht lekker slapen krijgen we in de ochtend een rondrit door de hoofdstad van Jordanië, Amman, gaan langs de moskee en mogen een paar uurtjes los voor de laatste souvenirs in te slaan.

In de middag gaan we naar de bloedhete Dode Zee, het is hier 44 graden, het laagste punt ter wereld. Je kan hier de Dode Zee in, eerst een modderbad natuurlijk en dan voor een kwartiertje de Dode Zee in, langer doen ze zeker afraden. Even lekker dobberen…

Daarna hebben we de middag heerlijk doorgebracht bij en in het zwembad, het was ook veel te warm voor andere dingen en de ontspanning was ook heerlijk na een aantal intensieve dagen in Israël en Jordanië.

De laatste volle dag rijden we naar Jerash, één van de best bewaard gebleven antieke steden van Azië. Na aardbevingen en de verovering raakte de stad in vergetelheid, totdat deze bij toeval in de vroege 19e eeuw herontdekt werd en de opgravingen konden beginnen. Opgegraven zijn ondertussen het prachtige forum, de tempel van Artemis, het theater en de grote centrale hoofdstraat met colonnades, zoiets had ik nog nooit gezien.

Na de lunch gaan we de tocht weer terug naar de hoofdstad waar we die nacht vroeg vertrekken naar het vliegveld om weer terug naar huis te gaan.

Wat een reis en wat een landen. Beide zijn compleet anders, maar echt heel erg leuk om ze samen te doen. Dat zou ik echt aanraden. Het is een intensieve reis (ik hou daar erg van), maar zeker in Israël geen vrije tijd gehad en in Jordanië ook heel weinig (daar hou ik ook van). Er is zoveel te zien en te beleven dat je je tijd echt nodig hebt.

Zou jij ook naar Israël & Jordanië willen?

Neem contact op met mij wat de mogelijkheden zijn voor jouw reis en om daar jouw eigen herinneringen en ervaring op te gaan doen.

Alles kan natuurlijk ook los en op een rustiger tempo gemaakt worden, dat is het grote voordeel van een maatwerkreis. 

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken